Samsung is mogelijk aan het overwegen om de komende Galaxy S5 en de Galaxy Note 4 te voorzien van een LCD-scherm, in plaats van een AMOLED-scherm. Hiermee zal de Zuid-Koreaanse fabrikant een lange traditie doorbreken.

De huidige dure toestellen van Samsung zijn grotendeels uitgerust met AMOLED-schermen. Dit is het geval bij alle beschikbare versies van toestellen uit de Galaxy Note-lijn en de Galaxy S-lijn, met uitzonderingen zoals de Galaxy S4 Active (review) en de Galaxy Note 10.1 2014 Edition (review) daargelaten.

Het Zuid-Koreaanse ETNews berichtte vandaag dat Samsung mogelijk overweegt om bij de volgende generatie high-end smartphones PLS LCD als schermtype toe te passen, in plaats van AMOLED. Dit zou het geval kunnen zijn bij de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4, die beiden volgend jaar worden verwacht.

Het belangrijkste voordeel van het toepassen van een dergelijk LCD-scherm ten opzichte van een AMOLED-scherm is te vinden in het kostenplaatje. Volgens ETNews zou de Zuid-Koreaanse fabrikant zo’n twintig procent in de kosten kunnen snijden. Dit is uiteraard een aanzienlijk percentage. Hierdoor zou de fabrikant een sterkere concurrentiepositie kunnen bekleden ten opzichte van enkele opkomende prijsvechters zoals Huawei, Oppo en Xiaomi.