1 min

Onderzoeksbureau IHS heeft de hand weten te leggen op een Surface RT-tablet van Microsoft. Zoals de meesten weten was dit niet heel gemakkelijk vanwege grote tekorten. IHS heeft het apparaat geheel uit elkaar gehaald om er achter te komen welke componenten er in zitten en hoe duur deze opgeteld zijn.

Uit de bevindingen die IHS deed, bleek dat een 32 GB Surface RT-tablet ongeveer 271 dollar moet kosten om te produceren. Dit is inclusief de Nvidia Tegra 3 ARM-processor. Het apparaat wordt momenteel verkocht voor 499 dollar. Samsung is verantwoordelijk voor een groot deel van de componenten van het apparaat. Het bedrijf zorgde voor het scherm, het werkgeheugen en de batterij. Deze drie componenten hebben een totale waarde van 137 dollar.

Het geteste model waarover IHS beschikte, bevatte niet het los verkrijgbare toetsenbord. IHS schat dat het toetsenbord, de Touch Cover, Microsoft ongeveer 16 dollar kost om te maken. Als je het als accessoire erbij wilt kopen, betaal je 120 dollar. Van het Type Cover-toetsenbord zijn geen productiekosten bekend, dit toetsenbord kost in de winkel 130 dollar.