1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Levertijden van de iPhone 5 van Apple zijn met een week verbeterd. Was het eerst nog 3 à 4 weken voordat de telefoon over het algemeen uitgeleverd kon worden vanuit Apple’s eigen winkels en website, nu is dit nog 2 tot 3 weken.

De afnemende levertijd kan twee oorzaken hebben: de vraag naar het nieuwe vlaggenschip van Apple loopt terug of de leveranciers van Apple kunnen eindelijk de vraag aan waardoor meer exemplaren uitgeleverd kunnen worden. Volgens sommige rapporten is de laatste optie het meest logisch. The Wall Street Journal schreef medio oktober bijvoorbeeld dat er stappen werden gezet om de productie van componenten op te schroeven.

Feit blijft dat, ondanks de verbetering van de levertijden, de iPhone 5 nog altijd een lange levertijd aan zich heeft kleven. De voorzitter van Foxconn, Terry Gou, verwacht dat de tekorten voorlopig nog aan zullen houden. Analisten verwachten dat de balans tussen tekorten en levertijden echter wel zal verbeteren. Alvorens de feestdagen beginnen is het mogelijk dat de levertijd verder verbetert, maar het blijft noodzaak om te anticiperen op de tekorten.