Microsoft heeft enkele weken geleden al aangegeven dat emaildienst Outlook 2013 meer ondersteuning zou gaan bieden voor het Internet Message Acces Protocol (IMAP). Vandaag geeft het bedrijf aan ook ondersteuning voor Exchange Active Sync (EAS) te willen bieden.

Op de officiële Microsoft Outlook-blog bericht het bedrijf dat Outlook 2013 niet langer het oudere Outlook Connector-protocol nodig heeft om te synchroniseren met andere apparaten en online-diensten. In het blog staat onder meer: "Outlook 2013 gebruikt een nieuw soort ondersteuning voor het uitgebreide EAS-protocol dat een premium-standaard geworden is op smartphones en mobiele apparaten. EAS zal zowel mail, kalender, contacten als taken synchroniseren van je Outlook.com-account. We hebben vele verzoeken gehad van gebruikers om hun Outlook.com-account te kunnen synchroniseren. Vanaf nu kan dat."

Het blog gaat verder over hoe het synchroniseren bewerkstelligd kan worden. Het laat ook zien hoe Outlook 2013 aan een eigen domein gekoppeld kan worden dat in connectie staat met Outlook.com. Microsoft geeft aan dat degenen die upgraden van de 2010-client naar Outlook 2013 hun hotmail-accounts automatisch gesynced aan zullen treffen, met behulp van EAS.