1 min

Met de lancering van Office 2013 in begin 2013, komt ook een nieuwe versie van Outlook. Microsoft heeft een lijst gepubliceerd op de Outlook Blog, hierop vinden we functionaliteit die niet meer aanwezig is in de nieuwste versie van het e-mailprogramma.

Op de lijst vinden we onder andere een geschrapte functionaliteit in de vorm van ondersteuning voor het verouderde .doc-formaat van Word en het .xls-formaat van Excel. Deze bestandstypes kunnen niet meer geïmporteerd en geëxporteerd worden in Outlook 2013. Dit geld ook voor ACT! contactmanager-bestanden en Outlook Express-archiefbestanden.

Ook de Offline-mode voor Microsoft Exchange-accounts zal geen deel meer uitmaken van Outlook 2013. Microsoft stelt: "Gebruikers die deze configuratie gebruiken, zullen worden geüpgraded naar Cached-modus, wanneer zij Outlook 2013 installeren. Voor het overgrote deel van de gebruikers verandert hierdoor weinig aan de Outlook-ervaring."

Voor iedereen die gebruik maakt van de mogelijkheid om kalenders te plaatsen op Office.com is er ook slecht nieuws: Deze functionaliteit wordt niet alleen in Outlook 2013 geschrapt, deze dienst zal in zijn geheel geschrapt worden. Hierdoor kunnen ook oudere versies van Outlook geen gebruik meer van deze mogelijkheid maken.

Om het zoeken naar onder andere e-mails binnen Outlook te promoten, is het met de komst van Outlook 2013 niet meer mogelijk om via Windows Verkenner of het startmenu naar deze zaken te zoeken.