1 min

Samsung heeft de laatste tijd een goede reputatie opgebouwd, mede dankzij advertenties die nogal wat reacties veroorzaken. Deze keer lijkt het bedrijf echter een andere kant van zichzelf te tonen en te ver te gaan. Een video waarin "PC puppies" in elkaar geslagen worden is na ontvangst van negatieve reacties van het web verwijderd.

De LA Times liet weten dat een video van Samsung, die bedoeld was om de SSD 840 te promoten, kort na de lancering op YouTube na een lading negatieve reacties weer verwijderd werd. De video toont een aantal PC-schermen en laptops als cartoon puppies die vervolgens op een aantal uiteenlopende manieren gesloopt worden.

Het idee achter de video’s is dat de systemen trager worden door het gebruik van conventionele harde schijven, wat de gebruikers kwaad maakt. Zo wordt onder andere een puppy beschoten met een pijl en boog, wordt er één van een klif gegooid en vindt een puppy zijn ondergang door in elkaar geslagen te worden met zijn eigen toetsenbord. De video eindigt met een pc-gebruiker die zijn puppy een upgrade geeft met een Samsung SSD 840, in plaats van hem te slopen.

Samsung heeft inmiddels per e-mail een reactie naar Techzine gestuurd. "De video in kwestie is vrij snel verwijderd, dit omdat Samsung van mening is dat delen van de video ongepast zijn. In de toekomst zal het bedrijf zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het marketing materiaal overeenkomt met de boodschap die het wil uitdragen."