Mensen die aan het wachten waren op een 64 bit-versie van Firefox zullen teleurgesteld zijn. Benjamin Smedberg, hoofd van Mozilla Engineering, heeft de stekker uit het 64 bit-project van de browser voor Windows getrokken.

In een post op ontwikkelingsforum Bugzilla schreef Smedberg afgelopen woensdag: ”Stop alstublieft met het maken van Windows 64-builds en -testen”. Eerder gaf hij al aan dat hij zich zorgen maakte over het grote aantal plugins dat niet beschikbaar zou zijn voor een eventuele 64 bit-versie van de browser van Mozilla. Daarnaast geeft hij aan dat plugins die wel beschikbaar zijn voor 64 bit-versies nog niet geoptimaliseerd zijn en daarom vaak vast zullen lopen.

Nu Mozilla de ontwikkeling van de 64 bit-versie van Firefox heeft gestaakt, blijft alleen Internet Explorer en Opera over op het gebied van 64 bit-browsers voor Windows. Hoewel Microsoft nog steeds 32- en 64 bit-versies van Windows aanbiedt, is er wel de laatste tijd een trend ingezet om gebruikers juist over te halen om voor een 64 bit-systeem te kiezen.