Eind november bracht Mozilla het nieuws naar buiten dat het team gestopt was met de ontwikkeling van een 64 bit-versie van de Firefox-browser. De reden hiertoe was dat er veel problemen waren met compatibiliteit van vele plug-ins. Vele gebruikers klaagden over het besluit en blijkbaar was er zo veel negativiteit, dat Mozilla’s ontwikkelmanager Benjamin Smedberg, toch van mening is veranderd.

Smedberg stelt dat er "significant veel negatieve feedback" is ontstaan door het besluit om te stoppen met de ontwikkeling van de 64 bit-browser en laat nu weten "te geloven een deel van de gebruikers tevreden te kunnen houden door een aanpassing aan het originele plan." De 64 bit-variant van Firefox wordt vooralsnog enkel als ontwikkelaarsvariant vrijgegeven.

De veranderingen in het plan betekenen onder meer dat alle huidige gebruikers van de nightly-builds van de 64 bit-versie door middel van een automatische update overgezet worden naar de 32 bit-versie, waarna in de toekomst een nieuwe 64 bit-versie uitgebracht zal worden. Deze moet handmatig gedownload worden en zal vanaf dat moment zijn eigen updates ontvangen.

De 64 bit-variant van de Firefox-browser zal geen officiële ondersteuning bieden aan de gebruikers en wordt door Mozilla beschouwd als Tier-3 platform. Dit houdt in dat de gemeenschap de browser in leven houdt en dat er weinig tests zullen worden gedaan voor de toekomstige versies die uitgebracht worden.

Het Firefox-team zelf zal zich vooral bezig blijven houden met de 32 bit-browser en deze blijven ontwikkelen.