1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Research in Motion (RIM) heeft al haar geld gezet op BlackBerry OS 10. Het is alles of niets voor het Canadese bedrijf dat de afgelopen jaren heel veel marktaandeel in de mobiele sector verloor aan onder andere Apple’s iOS en Google’s Android. Eind januari staat de lancering van OS 10 op de planning, maar het eerste toestel lijkt al uitgelekt.

Het gaat om het BlackBerry OS 10-apparaat dat de codenaam London draagt. RIM is van plan om een smartphone met volledig touchscreen uit te brengen, maar ook één met een QWERTY-toetsenbord, zoals we BlackBerry-toestellen kennen.

London is het eerstgenoemde toestel met een touchscreen van 4,2 inch. Uit de foto’s is verder af te leiden dat het apparaat camera’s aan voor- en achterzijde heeft. De achterste camera komt met een LED-flitser. London is aan de achterkant voorzien van een rubberachtige afdeklaag en is volledig plat. Qua hardware valt er verder niet veel extra’s af te leiden.

BlackBerry OS 10 houdt vast aan het zakelijke uiterlijk dat ook oudere versies van het besturingssysteem al hadden, zo blijkt uit één van de twee afbeeldingen.