2min

We zijn nog maar een week verwijderd van het officiële lanceringsevenement van Blackberry 10. Toch is er al een hele hoop informatie uitgelekt, van zowel de hardware als het nieuwe besturingssysteem zelf. Alles wat je nog wilde weten over het nieuwe mobiele besturingssysteem is nu waarschijnlijk uitgelekt, BGR heeft zojuist 100 screenshots online gezet die veel details over BlackBerry 10 tonen.

De 100 afbeeldingen van BGR openbaren vrijwel het gehele besturingssysteem, van het instellingenmenu tot het nieuwe hoofdscherm. Het enige wat de afbeeldingen ons niet weten te vertellen, is welke applicaties standaard aanwezig zullen zijn bij de lancering van het besturingssysteem.

RIM’s evenement, waarop de nieuwe toestellen en het nieuwe mobiele besturingssysteem zal worden gelanceerd, vindt plaats op 30 januari. Er wordt aangenomen dat RIM ook de prijzen van de toestellen aankondigt, alsook de telecomoperators bekend zal maken die de nieuwe BlackBerry-smartphones gaan verkopen.

Eerder vandaag werd bekend dat RIM na de lancering van Blackberry 10 gaat onderzoeken of het zinvol is om de hardware-divisie van het bedrijf te verkopen, dit zou betekenen dat RIM niet langer zelf smartphones gaat maken. RIM zal dan afhankelijk worden van partijen die een licentie nemen op het mobiele besturingssysteem en hiervoor toestellen willen uitbrengen. Of dit verstandig en haalbaar is, is echter de vraag, een grote partij als Samsung is net begonnen met een antireclame tegen RIM’s BlackBerry-toestellen. Hiermee lijkt Samsung geen kandidaat te zijn om BlackBerry OS-toestellen uit te brengen. Welke partijen het besturingsysteem wel willen licenseren is onduidelijk.

Hieronder een selectie van de afbeeldingen geplaatst op BGR.