Microsoft heeft nog maar net zijn Surface Pro-tablets officieel aangekondigd of er wordt al weer een gerucht over een opvolger van de Surface RT en PRo voorgeschoteld. MS_Nerd stelt dat we over een jaar maar liefst drie nieuwe Surface-varianten kunnen verwachten.

MS_Nerd, een bekende verspreider van gelekte informatie over Microsoft, stelt in een Twitterbericht dat we in de nabije toekomst een aantal nieuwe Surface-tablets kunnen verwelkomen.

  • Een Surface RT 2 die uitgerust zal worden met een 8.6 inch scherm en een Qualcomm-chipset, in plaats van een NVIDIA Tegra-chip.
  • Een nieuwe Surface Pro die zal komen met een 11.6 inch scherm en in plaats van de Intel Core i5 CPU zal deze worden geleverd met een een nog aan te kondigen AMD ‘Temash’ APU.
  • Als laatste zou er ook een Surface Book gaan verschijnen, met een 14.6 inch scherm en een Intel 22nm Haswell-chip zal deze de grootste van de Surface-familie worden.

Het gebruik van een Intel Haswell processor in een Surface Book komt niet geheel als een verassing, de Haswell-chip is de opvolger van de huidige Ivy Bridge op de markt, wel is een 14.6 inch scherm voor een tablet erg groot, dus de vraag is welke markt Microsoft hiermee wil aanspreken.

Zowel de Haswell- als Temash-chips zouden overigens niet voor medio 2013 op de markt verschijnen, dus zal het sowieso nog even duren voordat deze vermoedelijke opvolgers van Microsoft’s tablets op de markt zullen verschijnen.