Gisterenavond stelde Apple de derde bètaversie van iOS 6.1 beschikbaar voor ontwikkelaars. De nieuwste bètaversie van Apple’s besturingssysteem bevat op het eerste oog geen grote wijzigingen, maar onder de motorkap lijkt er stevig gesleuteld te zijn aan de iCloud-beveiliging.

Wanneer gebruikers zich voor het eerst aanmelden met een nieuw toestel, zullen zij vanaf iOS 6.1 waarschijnlijk een aantal beveiligingsvragen moeten beantwoorden alvorens ze toegang hebben tot de data die in Apple’s clouddienst is opgeslagen. Hoe deze vragen tot stand zullen komen is onduidelijk, het enige wat we momenteel weten is dat er een extra beveiligingslaag gesmeed wordt.

Naast de verbetering in de iCloud-beveiliging was reeds duidelijk dat iOS 6.1 een diepere integratie zal bieden voor Apple’s eigen Kaarten-applicatie. Middels nieuwe API’s kunnen ontwikkelaars beter gebruik maken van het Map Kit-frameword, waardoor er meer mogelijkheden komen om op locatie te zoeken. Verder krijgt ook spraakassistent Siri een update waardoor het in Amerika mogelijk wordt om filmkaartjes te kopen.

iOS 6.1 wordt in het begin van 2013 verwacht, een lanceerdatum is door Apple niet bekend gemaakt.