Nintendo heeft aangekondigd dat Google Maps en Streetview hun opwachting zullen maken op de nieuwste spelcomputer van het Japanse bedrijf, de Wii U. De diensten van Google zullen volgend jaar gelanceerd worden in de vorm van een applicatie voor de console.

Met behulp van de Google Maps-applicatie kunnen Wii U-eigenaren de wereld via Street view bekijken met behulp van de tablet-controller waarmee de console geleverd wordt. Deze controller bevat een scherm met een afmeting van 6 inch. Hierdoor kan op het scherm bijvoorbeeld de plattegrond weergegeven worden terwijl de controller de Streetview-weergave toont, of andersom.

Nintendo’s president Satoru Iwata demonstreerde de Maps-applicatie op het hoofdkwartier van Nintendo tijdens een presentatie. Gedurende de presentatie bezocht Iwata onder andere Londen en een kasteel in Kyoto. Een toelichting van Google Maps voor de Wii U vind je onderaan dit artikel.

Volgens Iwata hoeven Wii U-gebruikers niet al te lang te wachten op Google Maps voor hun console: de dienst wordt al in januari gelanceerd.

Lees meer