HTC gaat een variant op de HTC J Butterfly die eerder dit jaar in Japan uitkwam wereldwijd lanceren. Er gingen al eerder geruchten dat de Butterfly ook in andere landen zou worden gelanceerd, maar dat is tot op heden alleen Verizon in Amerika gelukt met een speciale versie, de Droid DNA. HTC presenteert nu alsnog een variant die wereldwijd gelanceerd wordt.

Hoewel er nog niets bekend is over wanneer de telefoon beschikbaar gaat worden, vond HTC het wel tijd worden om het in ieder geval te vermelden op de website. De HTC Butterfly gaat dezelfde specificaties krijgen als zijn tegenhangers uit Japan en Amerika, dit betekent een 5 inch Super LCD-scherm met een Full HD-resolutie. Daarbij heeft het apparaat een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor die geklokt wordt op een kloksnelheid van 1.5 GHz en een werkgeheugen van 2GB heeft.

De telefoon draait op Android 4.1 Jelly Bean en beschikt over HTC’s eigen Sense UI-skin. Over de batterijduur van de accu met een capaciteit van 2020 mAh kon het bedrijf op dit moment nog niks kwijt. Hieronder de overige specs.

  • 3G, EDGE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, DLNA
  • Bluetooth 4.0 en USB
  • 8MP camera met AF, BSI Sensor, f/2.0 with 1080p video recording, 2.1MP front camera
  • 16GB interne opslagruimte, uitbreidbaar met een MicroSD-kaart van maximaal 32GB
  • MHL

De 8 megapixel camera komt met een slimme feature, het is namelijk mogelijk om tijdens het opnemen van videomateriaal gebruik te maken van VideoPic, waarmee je in staat bent 6 megapixel-foto’s te maken. Dit is een functie die we ook bij de iPhone 5 terugzien. Ook beschikt de Butterfly over slowmotion-video en Beats Audio. Over de prijs en of de telefoon ook naar Nederland komt heeft HTC op dit moment nog weinig duidelijkheid verschaft.