2min

Microsoft heeft gisterenavond naast de introductie van Windows 8.1 nog veel meer getoond en gebracht. Een van die dingen is de Bing Developer Center voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen ontwikkelaars gebruik maken van de Bing API’s in hun apps. Hiermee kan zoekdata, maar ook Bing Maps beter en makkelijker worden geïntegreerd in apps.

Het Bing Developer Center is een slimme zet van Microsoft. Het biedt een extra scala aan mogelijkheden om apps naar een hoger niveau te tillen door de mogelijkheid om een hoop extra informatie toe te voegen aan een app. Microsoft liet verder in een presentatie weten dat Bing het afgelopen jaar flink is gegroeid en ook marktaandeel heeft afgesnoept van Google.

Bing is op moment van schrijven echter nog vooral gericht op de Amerikaanse markt, daar is Bing ook een stuk sterker dan in Europa. In Nederland speelt Bing eigenlijk nog geen rol van betekenis, maar dat zou door recente samenwerkingen en het Bing Developer Center weleens kunnen veranderen. Zo voorziet Microsoft ook de Yahoo-zoekmachine van resultaten, gebruikt Facebook de Bing-maps en de Bing-zoekresultaten, en is Apple sinds kort overgestapt op Bing voor Siri. Ook is Bing verder geïntegreerd in Windows 8.1. Al met al timmert Microsoft dus flink aan de weg met Bing, of dat resultaat gaat hebben is natuurlijk wel even afwachten.

Wat betreft het Bing Developer Center: ontwikkelaars kunnen onbeperkt gebruik maken van de Bing API en op die manier informatie verzamelen over mensen, plaatsen, dingen en activiteiten. Een simpel voorbeeld is boven dit artikel te zien. Ook kunnen de Bing Maps gebruikt worden en binnenkort ook de 3D-kaarten die toegevoegd zullen worden. Deze 3D-kaarten heeft Microsoft gisteren ook getoond, het is een volgende stap in een Street View- en Birds Eye-achtige view. Je kan nu echt tussen gebouwen door navigeren en gedetailleerd zien wat er in de omgeving allemaal te vinden is.