2min Devices

Google Maps-app en SDK uitgebracht voor iOS 6

Ooit waren Google Maps en iPhone één geheel, totdat Apple besloot om Google’s kaartenapplicatie de deur te wijzen wegens onenigheid tussen de twee bedrijven. Apple ontwikkelde daarom een eigen kaarten-applicatie te realiseren. Dit werd echter geen onverdeeld succes wegens een groot aantal fouten in de kaartinformatie. Gisteren bracht Google een nieuwe versie van Google Maps voor iOS naar de App Store.

De nieuwe Google Maps-applicatie voor iOS komt ditmaal wél met turn-by-turn navigatie, iets wat in het verleden niet naar iOS kwam en wat één van de redenen was dat Apple er voor koos om een eigen applicatie te ontwikkelen. Android-toestellen kregen deze functie immers al lange tijd terug.

Google heeft de applicatie ook van een nieuwe, schonere interface voorzien, welke meer aansluit bij die van de Kaarten-app van Apple. Overigens is er op dit moment nog geen Google Maps-app voor iOS die geoptimaliseerd is voor gebruik op de iPad, wel is de applicatie klaar voor de schermgrootte van de iPhone.

Naast Google Maps, brengt Google nog een extraatje naar iOS: Een SDK die ontwikkelaars in staat stelt om Google Maps in hun applicaties te integreren. Vanaf nu hebben ontwikkelaars dus de keuze tussen de Apple-Kaarten of Google’s Maps-dienst. Met de SDK kan onder andere een check uitgevoerd worden, om te zien of Google Maps aanwezig is, als dit niet het geval is kan alsnog gekozen worden om Apple Maps te gebruiken. Om gebruik te maken van de nieuwe Google Maps-API, moet ingeschreven worden op Google’s ontwikkelaarssite.

Bron:Engadget