Nu de gemoederen rondom Apple’s eigen Kaarten-applicatie voor iOS 6 een beetje bedaard zijn, resteert eigenlijk alleen nog de vraag wanneer Google’s tegenhanger uit zal worden gebracht. Bronnen bij Google melden dat de app tegen het einde van dit jaar de app klaar zal zijn, maar dat Google vreest dat Apple de applicatie zal weigeren.

Voordat applicaties in de App Store belanden, moeten deze eerst goedgekeurd worden door Apple. Hoewel sommigen bij Google het vertrek van Scott Forstall bij Apple met gejuich ontvangen omdat dit mogelijk zou leiden tot een snellere goedkeuring van Google Maps, denken anderen dat dit juist het tegenovergestelde tot gevolg kan hebben.

Apple zou er namelijk alles aan gelegen zijn om geen verder gezichtsverlies te leiden. Daarnaast zal het bedrijf uit Cupertino al helemaal niet onder willen doen voor een applicatie die geleverd wordt door een bedrijf van buitenaf, Google in dit geval.

Het is afwachten wat Apple precies gaat doen wanneer een volledig functionele versie van Google Maps op het toneel verschijnt, wanneer de eigen Kaarten-app nog niet naar behoren werkt. Er zijn momenteel al verschillende andere mapping-applicaties (inclusief turn-by-turn-functionaliteit) in de App Store te vinden, dus het lijkt daarom bijna ondenkbaar dat Apple de applicatie van Google gaat weigeren. Het ligt echter wel voor de hand dat Google Maps niet vermeld wordt bij secties zoals Nieuw en Opmerkelijk en Verbeterd voor iPhone 5 in de App Store.