1 min Devices

Facebook komt met Poke-app

Facebook heeft een app voor iOS uitgebracht genaamd Poke. Met de app is het mogelijk om naar een of meerdere vrienden afbeeldingen, video’s of tekst te sturen die maar maximaal 10 seconden in beeld blijft.

Het sociale netwerk breidt met de app de functie Poke, zoals die al langer op de website van Facebook bestaat, uit. De app lijkt erg veel op Snapchat, dat exact dezelfde functies heeft. Eerder deden al geruchten de ronde dat Facebook zijn eigen Snapchat-app uit zou brengen.

De "nieuwe Poke-ervaring" stelt gebruikers in staat om berichten naar elkaar te sturen, mits beide op iOS zitten. De verzonden berichten verlopen vervolgens automatisch na 1, 3, 5 of 10 seconden, afhankelijk van de instellingen van de gebruiker, waarna het bericht verwijderd wordt. Er kunnen foto’s, video’s en tekstberichten verzonden worden.

De Poke-app vereist dat het scherm wordt aangeraakt om het bericht te zien, waarschijnlijk om te voorkomen dat gebruikers er een screenshot van kunnen maken. Het maken van screenshots is echter nog gewoon mogelijk.

De app is hier te downloaden.

Facebook komt met Poke-app

Bron:The Verge