1 min

Een bron, wiens connectie met Apple onbekend is gebleven, liet het Japanse Mactokara weten dat de lanceringsdatum van de iPad 5 op het moment op maart 2013 staat.

De iPad 5, die vermoedelijk in maart 2013 gelanceerd zal worden, zal qua ontwerp veel van de iPad mini overnemen. Verder zou Apple hard aan het werk zijn om de nieuwe iPad lichter en dunner te maken dan zijn voorganger. Apple zou het voor elkaar hebben gekregen om de nieuwe iPad twee millimeter dunner te maken. Verder zal de iPad 5 zeventien millimeter van de breedte inleveren en vier millimeter minder lang zijn dan zijn voorganger, aldus de bron.

Als de geruchten waar zijn, is dat goed nieuws voor diegenen die teleurgesteld waren dat de iPad 4 uiteindelijk niet de nodige ballast wist te lozen en daarom hebben afgezien hebben van een aankoop. Overigens is aan te nemen dat diegene die wel tot aankoop zijn overgegaan van één van de twee tablets niet vrolijk worden van het feit dat Apple binnen 12 maanden nog een derde 9.7-inch tablet uitbrengt.