2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De nieuwste iPad 3 is slechts vier maanden uit en nu al doen er geruchten de ronde over een mogelijke iPad 4 die uit gaat komen. Details zijn schaars over specificaties en mogelijk nieuwe opties die beschikbaar komen op de nieuwste iPad.

De uitgiftedatum van de iPad 4 is een aantal keren vastgesteld op data die redelijk ver uit elkaar liggen. Zo wist Digitimes te melden dat het apparaatje op 4 oktober 2012 zou uitkomen en dat het met "killer apps" en goede hardware tot de tanden bewapend zou zijn om het op te nemen tegen tablets die in de tweede helft van oktober uit zouden komen.

Een bron wist te melden dat de iPad 4 afstapt van de huidige 4:3-ratio en verder gaat met een 16:9-aspect. Ook zo het apparaat kleiner zijn, een kleinere dockconnector en interne aanpassingen hebben om minder hitte te creëren dan zijn voorganger.

Apple, dat op dit moment de tabletmarkt domineert, heeft eigenlijk alleen concurrentie in het low-endsegment van de markt. Omdat het bedrijf waarschijnlijk ook een low-budgetmodel op de markt wil brengen, kan het zijn dat Apple de iPad mini daarvoor naar voren schuift in oktober. Deze zal dan waarschijnlijk uitkomen met een 8 inch- of 7,85 inchscherm met een prijskaartje van ongeveer 200 dollar.

Qua specificaties doen er allerlei verhalen de ronde. Zo zal de over een Retina-scherm beschikkende iPad 128 GB opslag huisvesten. Ook zal het apparaatje over Thunderbolt-technologie beschikken voor optimale gegevensuitwisseling.