1 min

LG zal een nieuwe projector op de CES-beurs presenteren. Deze projector is uitgerust met een ultra short laser, die de projector in staat stelt om een 100 inch scherm te projecteren, op een afstand van slechts 56 centimeter.

De "Hecto" laserprojector heeft een resolutie van 1080p, die gebruikers in staat stelt om een eigen home theater te realiseren met een 100 inch scherm. De projector komt uitgerust met een digitale tuner en ingebouwde speakers met een vermogen van 10 Watt.

Verder heeft de projector drie HDMI-ingangen en een RS-232-poort. Verder bevat de projector ook Smart TV-mogelijkheden die aangestuurd kunnen worden met LG’s Magic Remote. De Projector heeft een 1.000.000:1 contrastratio en WiDi- en Miracast-compatibiliteit. LG beweert bovendien dat de laser tot wel 25.000 uur kan functioneren, voordat deze aan vervanging toe zal zijn.

LG heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over de prijs en lanceerdatum van de laserprojector, maar op CES 2013 zal de Koreaanse fabrikant ongetwijfeld meer informatie vrijgeven.