1 min

De hoop op een eventuele terugkeer van de Windows-startknop met Windows Blue lijkt vervlogen. CNbeta, in het verleden verantwoordelijk voor veel gelekte Windows 8-informatie, stelt dat Windows Blue geen herintrede van de startknop zal faciliteren.

Het zal misschien geen verassing zijn dat Microsoft met Windows Blue de startknop niet terug zal brengen, maar CNbeta weet meer details rondom Windows Blue te vermelden. Zo zullen er een aantal aanpassingen gedaan worden aan de bureaubladweergave en ook de taakbalk zal aangepakt worden. Wat de aanpassingen inhouden wordt echter niet vermeld.

Wel weet CNbeta te vertellen dat de gehele gebruikersinterface platter gemaakt wordt, om beter aan te sluiten bij de Modern UI-stijl van Windows 8. Om deze platte stijl mogelijk te maken, zouden in ieder geval alle Aero-elementen in hun geheel uit de gebruikersinterface worden verwijderd.

Deze geruchten zetten kracht bij de geruchten waar we gisteren al melding van maakten, deze lijken in grote lijnen overeen te komen.