Enkele dagen geleden bracht Google een nieuwe video uit over hoe het is om Google Glass te gebruiken. Het ziet er nu naar uit dat Google de futuristische bril nog voor het einde van het jaar uit zal brengen.

Dit heeft Google tegenover The Verge bevestigd. De bril zal minder dan 1500 dollar gaan kosten. Zoveel kostte namelijk de versie voor ontwikkelaars die afgelopen juni op Google’s developersevent werd aangekondigd, de zogenaamde Explorer-editie. Deze Explorer-bril moet in het begin van 2013 geleverd worden.

De uiteindelijke versie van Google Glass zal dus nog voor het einde van het jaar uitgebracht worden. Eerder werd ook al duidelijk dat Google Glass getest wordt door de FCC. Bij de FCC werd bovendien melding gemaakt van een functie die de gebruiker in staat stelt om naar audio te luisteren zonder oordopjes. De bril zou gebruikmaken van een techniek waarbij het bot als geleider voor het geluid zou moeten dienen. De trillingen van het bot worden vervolgens door onze oren als geluid geïnterpreteerd.

Overigens heeft The Verge een dag rondgelopen met Google Glass. Opvallend hierbij is dat de acties die in de video uitgevoerd worden, waarmee gebruikers via de bril een Google Hangout starten, door de stad navigeren, op Google zoeken, video’s opnemen en foto’s maken, gesprekken opnemen, sms’jes versturen en meer kunnen doen, allemaal al mogelijk zijn. Het gaat niet langer om een concept. De bril is met bluetooth te koppelen aan een Android-smarpthone of iPhone en kan zo gebruik maken van de dataverbinding.

Het hele artikel van The Verge is hier te lezen.