2min

Intel heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas behoorlijk wat nieuws te melden over de eigen mobiele processors. Zo zien we energiezuinigere Ivy Bridge-processors, een verbeterde Clover Trail-variant en diens opvolger, Bay Trail voorbij komen.

In de nieuwe Ivy Bridge-processors is drastisch gesneden in het energieverbruik. Waar de processors voorheen nog een verbruik van 17 Watt lieten noteren, zal dit in de nieuwe Ivy Bridge-processors nog maar 7 Watt zijn. Intel stelt dat de nieuwe chips er voor moeten zorgen dat tablets en laptops dunner en lichter worden, terwijl ook een langere batterijduur bereikt wordt. Verder stelt Intel dat de nieuwe processors tot wel 5 keer de prestatie van Nvidia’s Tegra 3 SoC kunnen bieden.

Naast de nieuwe Ivy Bridge-processors, heeft Intel inmiddels ook een persbericht naar buiten gebracht waarin verder in detail getreden wordt over de nieuwe Bay Trail-chips van de fabrikant. De Bay Trail-chip is de opvolger van de Clover Trail-processor, die vorig jaar nog een groot aantal Windows 8-tablets van kracht voorzag.

De nieuwe Bay Trail-processor is een 22nm quad-core Atom-chip, wat de krachtigste Atom-processor tot nog toe zal worden. Volgens Intel zal Bay Trail meer dan twee keer de prestaties van de huidige generatie tablets-SoC’s kunnen leveren. De Bay Trail-chips zullen richting het einde van 2013 terug te vinden zijn in verscheidene Windows 8-tablets.

Intel laat ook weten een verbeterde versie te gaan lanceren van de Clover Trail-processors. Deze nieuwe versie zal betere prestaties moeten leveren, maar ook zuiniger om kunnen springen met de batterijduur van apparaten.