2min Devices

Intel Bay Trail T-tabletprocessors energiezuiniger

Intel heeft weinig succes bij het geheimhouden van informatie rondom zijn nieuwe Bay Trail T-processoren voor gebruik in tablets. Dankzij een gelekte afbeelding van een Intel-roadmap van de nieuwe processoren weten we heel wat meer van wat we kunnen verwachten van de chips.

De afbeelding van de Intel-roadmap die in veel detail beschrijft wat we kunnen verwachten van de nieuwe generatie Intel Bay Trail T-processoren werd bemachtigd door Mobile Geeks en toont onder andere een grote boost in de grafische aspecten van de processor. De GPU van de Bay Trail T-processoren zou een resolutie van maximaal 2560 x 1600 pixels ondersteunen en kan stereoscopisch 1080p 3D-video opnemen. De kans is dus groot dat toekomstige tablets met Intel-processor 3D-camera’s aan boord hebben.

Verder zou de Bay Trail T een enorme verbetering leveren aan de batterijduur van tablets. Bay Trail T zou de helft van de energie gebruiken die de Clover Trail verbruikt, hiervoor hoeft geen prestatie ingeleverd te worden. Dit zou betekenen dat tablets draaiende op de nieuwe processoren ongeveer twee uur langer video kunnen afspelen.

Intel Bay Trail T-tabletprocessors energiezuiniger

De gelekte afbeelding van de roadmap toont ons verder ook dat we nog even geduld moeten hebben voordat we de processors op de markt en in nieuwe tablets terug gaan zien, de Bay Trail T-processoren staan in de planning voor een lancering in 2014.

Bron:Engadget