2min

Asus probeert met de Transformer All-in-One P1801 het beste van twee werelden te combineren. De gigantische 18,4-inch tablet draait zowel op Android 4.1 als op Windows 8. Zoals gebruikelijk bij de Transformer serie van Asus wordt de tablet geleverd met dock. De tablet weegt wel ruim 2,5 kilo als deze is losgekoppeld van de dock, het is dus geen lichtgewicht tablet maar dat is ook haast onmogelijk door het formaat van 18,4 inch.

Wanneer de Asus Transformer AiO P1801 aangezet wordt is het vrij snel duidelijk dat er niet één maar twee besturingssystemen schuilgaan in het apparaat. Met een simpele druk op de knop aan de rechterkant van de tablet kan er geschakeld worden tussen Android 4.1 en Windows 8. Dit is mogelijk dankzij het docking station waar de Transformer All-in-One mee geleverd wordt, deze is noodzakelijk om Windows 8 te kunnen starten.

Het scherm van de Asus Transformer All-in-One is een enorme 18,4-inch, dit IPS scherm ondersteunt 10-punts multitouch en heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Transformer All-in-One beschikt niet alleen over twee besturingssystemen, maar ook over twee processoren. De tablet is namelijk voorzien van een Nvidia Tegra 3 chip, maar het meegeleverde docking station bevat een Core i5 of Core i7 processor. De tablet is ook voorzien van een opslagcapaciteit van 32 GB.

Het docking station is behalve een Core i5 of i7 processor ook uitgerust met een 1TB harde schijf en een breed assortiment aan aansluitingen. Zo zijn er vier USB 3.0 poorten aanwezig en uitgebreide WiFi-mogelijkheden. Dit maakt het onder meer mogelijk de tablet los te koppelen van het basisstation en toch gebruik te blijven maken van Windows 8, zolang je tenminste binnen bereik van het WiFi signaal blijft. Wanneer je binnen bereik blijft van het WiFi signaal zal Windows 8 namelijk gestreamed worden naar de tablet. Wanneer Windows 8 actief is terwijl je buiten het bereik van de verbinding komt zal de tablet automatisch overschakelen op Android.

De prijs van de Transformer All-in-One P1801 begint bij een bedrag van 1299 dollar voor de Core i5 versie met een 1TB harde schijf in het basisstation en de 32GB EMMC SSD opslag in de tablet. Asus wil de PC-tablet combo nog in het eerste kwartaal van 2013 op de Amerikaanse markt gaan brengen. Wanneer het apparaat zijn weg vindt naar Europa is tot op heden nog onbekend.