1 min

Gebruikers van de Office 2013 preview versie van Microsoft kunnen de laatste dagen een verwarrende melding krijgen dat hun Office-versie gaat verlopen. De melding blijkt echter onjuist te zijn en Microsoft heeft aangegeven dat de proefperiode automatisch verlengd zal worden. De software verloopt pas 60 dagen nadat de definitieve versie van Office 2013 beschikbaar is gekomen.

Gebruikers van Office 2013 kunnen dus gerust ademhalen, de proefperiode zal automatisch verlengd worden. Wel dienen de gebruikers een licentie te kopen zodra Office 2013 definitief op de markt komt. Gebruikers hebben daar 60 dagen de tijd voor, hierna wordt de software wel onbruikbaar.

Microsoft gaf de volgende verklaring af omtrent die onduidelijk melding die gebruikers momenteel kunnen krijgen: "Je proefperiode zal niet verlopen maar zal automatisch verlengt worden. Maar de proefperiode zal wel na 60 dagen verlopen zodra de definitieve versie van Office 2013 uit komt. Mensen die de notificatie krijgen hoeven geen acties te ondernemen, dit wordt allemaal automatisch geregeld. Wanneer mensen de factureringswebsite niet met regelmaat bezocht hebben dan zullen ze niet weten dat een soortgelijk iets ook al gebeurde in de voorbije maanden".

In de tussentijd zal Microsoft wel proberen om het probleem met de verwarrende notificaties op te lossen. Hoewel Microsoft nog niet bekend heeft gemaakt wanneer de definitieve versie van Office 2013 precies zal verschijnen, is de verwachting dat deze nog dit kwartaal zal verschijnen.