1 min

Marktonderzoeksbureau IHS iSuppli doet de voorspelling dat we in 2013 een verdubbeling gaan zien in de verkopen van grote smartphones. Met grote smartphones doelt het onderzoeksbureau op smartphones met een schermdiagonaal van 5 inch en groter.

Volgens iSuppli zullen er meer dan 60 miljoen smartphone verkocht gaan worden met een scherm van 5 inch of groter. In 2012 werden er 25 miljoen smartphones verkocht met een schermdiagonaal van 5 inch of groter.

Als we de voorspelling van 60 miljoen smartphones vergelijken met de verwachtte totale afzet van smartphones in 2013, wat is geschat op 836 miljoen stuks, dan zouden de grote smartphones goed zijn voor 7 procent van de totale verkopen. In 2012 waren de grote smartphones goed voor slechts 4 procent van de verkopen.

De vraag naar smartphones met grote schermen is het grootst in Azië, daar vinden klanten de grote schermen fijner voor Aziatische tekst, aldus iSuppli.

Op dit moment zijn er al enkele smartphones met een scherm van 5 inch of groter. Voorbeelden hiervan zijn de Galaxy Note en Galaxy Note II, maar ook Huawei, Sony en ZTE hebben inmiddels toestellen aangekondigd van 5 inch of groter. Recent lekte ook een roadmap uit van Samsung waarop een 5 inch toestel is te bewonderen met Full HD-scherm. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk om de Galaxy S IV, mocht dat inderdaad zo zijn, dan is de schatting van iSuppli wellicht aan de lage kant.