Het afgelopen jaar hebben we in Nederland 4,6 miljoen smartphones gekocht. Daarmee is 2013 meteen een recordjaar voor het aantal smartphone-verkopen. Dit meldt het GFK op basis van eigen onderzoek. Volgens GFK zou onder meer de uitrol van 4G hebben aangezet tot nieuwe verkopen.

GFK onderzocht ook welke schermformaten het meest populair zijn, op basis daarvan wordt duidelijk dat het tijd wordt dat ook Apple een iPhone gaat produceren met een wat groter scherm. Meer dan de helft van de verkochten smartphones heeft namelijk een scherm groter dan 4 inch.

Ook phablets doen het goed in Nederland, dat zijn toestellem met een schermformaat tussen de smartphones en tablets in, tegenwoordig tussen de 5,5 en de 7 inch. Deze categorie werd door Samsung uitgevonden met de Galaxy Note, inmiddels goed voor 4 procent van alle verkochten smartphones.

De grote vraag is wat 2014 ons gaat brengen, het lijkt er in elk geval op dat de schermen opnieuw weer een stukje groter worden. Of Apple ook eindelijk met een iPhone zal komen met een groter scherm is vooralsnog afwachten, er gaan in elk geval genoeg geruchten over.