Volgens The China Times zullen we in 2013 maar liefst drie nieuwe iPhone’s op de markt mogen verwelkomen. Apple zou onder andere bezig zijn met een nieuwe generatie van de smartphonelijn, wat moet resulteren in een zogenoemde klassieke iPhone.

Naast een mysterieuze klassieke iPhone van Apple, zouden we volgens de geruchten ook een nieuwe 4,8-inch iPhone met de codenaam iPhone Math kunnen verwachten. Om het jaar 2013 af te sluiten, zou tegen Apple aan einde van het jaar ook een derde model lanceren dat uitgerust wordt met een 12 megapixel camera.

Er is op het moment nog vrij weinig bekend over alle drie de apparaten, behalve dat de 4,8 inch iPhone Math uitgerust zal worden met een 8 megapixel camera met een lens van Largan Precision.

Het bericht in The China Times moet met een behoorlijk korreltje zout genomen worden. Apple’s keuze om te experimenteren met verschillende vormfactoren zoals de 7.9 inch iPad mini en de 4 inch iPhone 5 heeft een behoorlijke geruchtenstroom op gang geholpen, waarbij de meeste geruchten kort daarna alweer in de kiem gesmoord worden.

Hoe dan ook, zou een 4.8 inch iPhone zeker geen slechte actie hoeven te zijn. smartphones met een groot scherm zijn enorm in trek met als grote voorbeelden de 4,8 inch Samsung Galaxy S III en Note II met een scherm van 5,5 inch.