1 min

Een aantal klachten zijn verschenen op het ondersteuningsforum van de Microsoft Surface-gemeenschap. Het lijkt erop dat een firmware-update voor de Surface RT-tablet de nodige problemen met zich mee heeft gebracht.

Volgens één van de gebruikers resulteerde een firmware-update in het volgende probleem: "Ik krijg af en toe geen toegang tot de Windows Store of updates, sinds de komst van de laatste patch. Ik heb een herstart gedaan en toen werkte het. Later in de avond werkte het weer niet, een herstart was opnieuw een oplossing."

Volgens verscheidene berichten op het forum, lijkt het erop dat meerdere Surface RT-bezitters problemen hebben gehad met Windows Update, dat af en toe niet succesvol is in het downloaden of vinden van nieuwe updates. Een herstart lijkt het probleem op te lossen, maar vaak is dat van korte duur. Andere klachten op het forum spreken van problemen met de standaard applicaties die aanwezig zijn op het systeem.

De bug lijkt zich al sinds 10 januari voor te doen, gebruikers wachten tot op heden op Microsoft om een oplossing te bieden.