1 min

Het lijkt erop dat RIM over voldoende apps zal beschikken in BlackBerry World, de applicatiewinkel van het besturingssysteem, wanneer de nieuwe versie verschijnt aan het einde van de maand. Blackberry 10 verschijnt eind deze maand en afgelopen weekend hield RIM een evenement speciaal voor applicatie ontwikkelaars. Deze werden gemotiveerd om zoveel mogelijk applicaties te porten naar het Blackberry 10 platform.

Op het evenement van RIM dit weekend heeft het bedrijf het voor elkaar gekregen om 15.000 applicaties binnen te slepen voor Blackberry 10, aldus Alec Saunders, vice-president van developer relation bij RIM op Twitter: "In 37,5 uur hebben we het aantal van 15.000 applicaties behaald op deze port-a-thon evenement. Het lijkt wel alsof ik een marathon heb gelopen. Met dank aan alle ontwikkelaars!"

Het "port-a-thon" evenement werd in twee delen gehouden. Eén deel was gericht op Android-ontwikkelaars waar de andere speciaal gericht was op andere platformen waaronder Appcelerator, Maramalade, Sencha, jQuery, PhoneGap en Qt.

RIM bood 100 dollar voor elke applicatie die geport en goedgekeurd werd voor verkoop in de Blackberry 10 applicatiewinkel. Ontwikkelaars konden daarnaast ook Blacberry 10 toestellen winnen en maakte kans op een reis naar RIM’s BlackBerry Jam Europe ontwikkelaars-evenement.

RIM zal het Blackberry 10 besturingssysteem en de eerste smartphones die ermee zijn uitgerust aankondigen op 30 januari op een speciaal evenement dat in New York zal plaatsvinden.