Het lijkt erop dat veel van de oude Windows Phone 7.5-smartphones tegen het einde van de maand een update kunnen verwachten naar Windows Phone 7.8. Om ontwikkelaars vast een voorsprong te geven heeft Microsoft zijn Windows Phone 7.8 SDK vrijgegeven.

De officiële Windows Phone-ontwikkalaarsblog heeft aangekondigd dat de SDK voor Windows Phone 7.8 vanaf nu officieel te downloaden is. De SDK brengt een tweetal nieuwe emulators met zich mee, één daarvan laat ontwikkelaars een applicatie testen in een standaard Windows Phone 7.8-omgeving. De andere emulator biedt deze mogelijkheid ook, maar dan voor een smartphone die maar 256MB werkgeheugen tot zijn beschikking heeft.

Applicaties die draaien op Windows Phone 7.8 bieden vanaf nu ondersteuning voor verschillende soorten afmetingen van de Live Tiles. Microsoft stelt: "’Alle Windows Phone-applicaties die gebouwd worden met de nieuwe update voor de Windows Phone SDK kunnen alsnog gericht gebouwd worden voor het Windows Phone 7.5-platform. Deze update maakt het simpelweg makkelijker om je applicatie te testen op een Windows Phone 7.8-apparaat."

Met de komst van de nieuwe SDK is het aan te nemen dat Microsoft op het punt staat om de Windows Phone 7.8-update te lanceren.