2min

Tags in dit artikel

,

Opnieuw is er een foto opgedoken van een nieuwe Nokia Lumia smartphone, de Nokia 1020 met de codenaam EOS. Het gaat ditmaal om een foto van de voorzijde. Dit toestel beschikt zeer hoogstwaarschijnlijk over een 41 megapixel Pureview camera of een ander hoog aantal megapixels. Dit toestel wordt volgende week op 11 juli door Nokia gepresenteerd in New York.

Vanmorgen schreven we al over vier nieuwe smartphones, waarvan twee van HTC en twee van Nokia. Dit toestel, de Nokia met codenaam EOS, kwam daarin ook al voorbij. Nu is er opnieuw een foto uitgelekt van de Nokia EOS welke de naam Nokia Lumia 1020 zal gaan dragen. Twitteraccount EVLeaks heeft de foto gepubliceerd en vrijwel alle berichten van deze account kloppen over het algemeen.

Andere details rond de Nokia Lumia 1020 is dat de behuizing is gemaakt van aluminium en polycarbonaat, er een Xenon flitser aanwezig is, 32 GB aan opslagcapaciteit, maar deze kan niet worden uitgebreid via micro-SD. Ook zou de Lumia 1020 beschikken over de zogenaamde "Amber update", dit is een update van de software door Nokia welke FM-radio naar de toestellen brengt en enkele andere nieuwe functies, waaronder ook een nieuwe camera-applicatie, genaamd Smart Camera. Hiermee kunnen meerdere foto’s worden gemaakt waarna de gebruiker later de beste foto kan kiezen of in het geval van een actie foto meer foto’s in elkaar kan plakken. Bijvoorbeeld een auto die voorbij rijdt en dan meerdere malen in de foto aanwezig is.

Of de Nokia Lumia 1020 ook over optische zoom gaat beschikken net als de Pureview 808 is onduidelijk, op basis van de uitgelekte foto’s lijkt het er niet op, maar op de uitnodiging staat dat Zoom opnieuw is uitgevonden dus mogelijk heeft Nokia een innovatie waardoor dit wel mogelijk is, zonder de hele lens uit te schuiven. Eerder doken er al foto’s op van de achterkant van het toestel.