1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple maakt een einde aan een korte maar stormachtige periode van geruchten over de komst van een iPad met een grotere opslagruimte. Er komt een iPad met een opslagruimte van 128GB. Wanneer het model in de winkels in Nederland zal verschijnen is vooralsnog niet duidelijk.

Er zullen onderhuids geen andere aanpassingen aan de iPad gedaan worden. Zodoende gaat het logischerwijs om de iPad 4, welke een geheugenupgrade krijgt. Aanwijzingen voor een iPad met 128GB opslagruimte werden afgelopen weekend in iOS 6.1 gevonden. Destijds werd aangenomen dat de volgende iPhone en/of iPad geleverd zou kunnen worden met 128GB opslagruimte. Die mogelijkheid is er nog steeds, maar we kunnen dus al eerder aan de slag met een iDevice met zo’n schijfruimte.

De uitbreiding van de opslagruimte van de iPad is voor de consument waarschijnlijk niet bijzonder interessant. Een iPad 4 met 128GB aan opslagruimte moet 805 euro kosten. Wanneer ondersteuning voor datanetwerken een vereiste is, kost de iPad zelfs 935 euro. Meer opslagruimte zou voornamelijk voor zakelijke gebruikers van belang zijn.

Phil Schiller, vicepresident van de marketing-afdeling van Apple, zegt dan ook het volgende: "Met de dubbele opslagcapaciteit en 300.000 iPad-apps in de App Store, hebben bedrijven, scholen en artiesten opnieuw een extra reden om hun iPad voor zakelijke en persoonlijke behoeftes te gebruiken."