1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De iPad is qua opslagcapaciteit tot nu toe nooit boven de 64GB uitgestegen. Nu gaat het gerucht dat een vernieuwde versie van de iPad 4 die ruimte zal verdubbelen. De overige specificaties van het model zijn gelijk aan de vierde generatie van de iPad 4.

De beweerde prijs van 799 en 929 dollar komt niet als een verrassing. Het WiFi-model zou 799 dollar kosten, de 4G-versie moet 929 dollar opleveren. Net als bij voorgaande opties kost de verdubbeling van het geheugen per stap 100 dollar extra.

De iPad met 128GB opslagruimte zou het label ultimate gaan dragen. Series met meer geheugen kregen in het verleden steeds een sterker label, respectievelijk good, better en best op de 16-, 32- en 64GB-edities.

Het vergroten van de opslagcapaciteit met dit model zou in sommige opzichten wel een vreemde zet zijn van Apple. Met de opkomst van de cloud in het vooruitzicht, stappen de meeste producenten af van geheugenupgrades. Daarnaast is de vijfde generatie iPads al in aantocht, als we de geruchten mogen geloven. Klopt het allemaal, dan lijkt de eens-per-jaar publicatiecyclus van Apple definitief doorbroken, de iPad 4 werd namelijk pas eind 2012 aangekondigd.

Update:
Inmiddels is de komst van de iPad met 128GB bevestigd door Apple. Lees meer over deze nieuwe variant in dit artikel.