Sony is druk bezig met het uitbrengen van firmware-updates voor de nieuwere Xperia-smartphones. Vandaag kunnen we melden dat er een update beschikbaar is voor de Sony Xperia V. Wederom gaat het om een update naar Android Jelly Bean, versie 4.1.2. De update is inmiddels beschikbaar in diverse landen waaronder Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Zwitserland. In Nederland is de update op het moment van schrijven nog niet maar waarschijnlijk duurt dat niet lang meer.

Gisteren konden we al melden dat eigenaren van de Sony Xperia T in Nederland de mogelijkheid hadden om hun toestel te upgraden naar Android 4.1.2 Jelly Bean. Vandaag is er dus eenzelfde update verschenen voor de Sony Xperia V, maar helaas nog niet in Nederland. De hardware van de Xperia V en de Xperia T is op veel gebieden identiek en daardoor heeft Sony waarschijnlijk ook vrij snel dit toestel kunnen voorzien van een update.

Als we kijken naar de firmwareversies die Sony aan de updates mee geeft, dan zien we voor de Sony Xperia V versienummer 9.1.A.0.489 en voor de Xperia T 9.1.A.0.490. Waarschijnlijk was een kleine aanpassing dus al voldoende. Het is verstandig om de update zowel op de Xperia T als op de V zo snel mogelijk te installeren. Aangezien de videoprestaties van de toestellen worden flink verbeterd, Google heeft het zogenaamde Project Butter toegepast in deze versie van Android. Daarnaast zal ook Google Now beschikbaar komen, de nieuwe assistent die Google heeft ontwikkeld voor Android.