Uit onderzoek van Sony is naar voren gekomen dat het beter is om de Xperia T en Xperia V geen update naar Android 4.4 KitKat te geven. Deze smartphones zullen daarom blijven steken op Android 4.3 Jelly Bean.

De Xperia T (review) en Xperia V (review) werden in het tweede deel van 2012 uitgebracht en draaiden destijds op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. In de tussentijd hebben de smartphones wel updates voor het besturingssysteem ontvangen, maar Android 4.3 Jelly Bean blijken het eindstation voor deze toestellen. Een officiële verklaring waarom de Xperia T en Xperia V geen update zullen ontvangen is niet gegeven.

Voor de eigenaars van deze toestellen een bittere pil, maar aan de andere kant is het prettig dat Sony de gebruikers in ieder geval niet in de waan laat. Het Japanse bedrijf biedt voor alle toestellen een individuele pagina waarop te zien is wat voor toekomstige updates in de pijplijn zitten. Lange tijd werd voor de Xperia T en Xperia T aangegeven dat de mogelijkheden voor een update werden onderzocht, nu staat vermeld dat Android 4.3 de laatste update is geweest.