De specificaties van de Nokia Lumia 520 en 720 met Windows Phone 8 zijn op het internet opgedoken. Een regelgevingsdocument uit India bevestigde eerder al het bestaan van de telefoons, nu lijken ook de eigenschappen van de twee nieuwe smartphones van de Finse fabrikant uitgelekt te zijn.

De Nokia Lumia 520 is gezien de naamgeving de opvolger van de Lumia 510, natuurlijk is de Lumia 720 in diezelfde trend de opvolger van de Lumia 710. De Lumia 520 wordt voorzien van een scherm van vier inch. Het scherm zou zeer gevoelig zijn, waardoor ook deze telefoon vermoedelijk met een handschoen aan te sturen is. Verder is er een dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 512MB werkgeheugen, 8GB opslagruimte, een micro SD-slot en een 4 megapixel camera.

De duurdere Nokia Lumia 720 heeft een iets groter scherm van 4,3 inch. Dit scherm is van het type ClearBlack en geeft de kleur zwart goed weer. De telefoon heeft eveneens een 1 GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een micro SD-slot. De telefoon heeft echter een camera met resolutie van 6 megapixel aan de achterkant, aan de voorkant zit een 2 megapixel camera.

Nokia zal de Lumia 520 en 720 naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona uit de doeken doen. Mogelijk maakt ook de opvolger van de Lumia 920 (review) daar zijn debuut.