1 min

De midrange Nokia Lumia 720 is over enkele weken te koop in Nederland. De 4,3-inch Windows Phone 8 smartphone werd in februari al aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, maar zal nu ook in de winkel gaan verschijnen.

De Nokia Lumia 720 is een middenklasser en zal 349 euro gaan kosten, grofweg tweehonderd euro minder dan het topmodel, de Lumia 920. Zoals alle Lumia-toestellen draait ook dit toestel op Windows Phone, Windows Phone 8 om precies te zijn, het scherm is 4,3 inch groot en heeft een schermresolutie van 800×480 pixels. De behuizing is van het bekende fleurige polycarbonaat gemaakt en de smartphone is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit, zwart en geel.

Belangrijkste feature van de Lumia 720 is de 6,7 megapixel camera, voorzien van een Carl Zeiss groothoeklens. Verder heeft Nokia de smartphone voorzien van een 1 GHz Snapdragon dualcore processor met 512MB werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. het apparaat komt zonder 4G-ondersteuning op de markt maar heeft wel een grote 2000 mAh accu.