1 min

Nokia’s goedkoopste Windows Phone-toestel zal vanaf mei in Nederland te koop zijn. De Lumia 520 krijgt een adviesprijs van 179 euro toegekend van de Finse fabrikant. De eerste drie maanden levert Nokia een extra cover bij de telefoon.

De Lumia 520 werd door Nokia tijdens de Mobile World Congress in februari aangekondigd als diens goedkoopste smartphone met Microsoft’s mobiele besturingssysteem erop. Daarmee lost de nieuwkomer de Lumia 620 (review) af als goedkoopste Lumia-telefoon. Omdat de concurrentie op de smartphonemarkt groot is, is het aannemelijk dat de Lumia 520 uiteindelijk voor een iets lagere prijs in de winkels zal komen te liggen.

De Lumia 520 draait op Windows Phone 8 en heeft een scherm van vier inch, met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dit scherm is net als bij de andere recente Lumia’s aan te sturen met handschoenen aan, al zal dat de komende tijd waarschijnlijk niet meer nodig zijn.

Verder is er een dual-core processor met een kloksnelheid van 1GHz, 512MB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Dankzij ondersteuning voor micro SD-kaartjes kan de opslagcapaciteit verder uitgebreid worden. De camera heeft een resolutie van 5 megapixel, aan de voorkant plaatst Nokia geen camera. Tevens is er geen ondersteuning voor NFC en draadloos opladen.

De Lumia 520 wordt uitgebracht in de kleuren geel, rood, cyaan, wit en zwart. Na aankoop kan je nog van kleur wisselen aangezien de hoes verwisselbaar is.