Nokia heeft vandaag twee nieuwe Lumia-toestellen aangekondigd in Barcelona. Tijdens het Mobile World Congress kwam het Finse bedrijf niet op de proppen met een nieuw topmodel, maar lijkt het juist de competitie aan te willen gaan op het budget- en middensegment van de mobiele markt.

De Lumia 520 en 720 zijn immers beide competitief geprijsd. De Lumia 520 zal al voor een prijs van ongeveer 170 euro van eigenaar wisselen, de Lumia 720 moet zo’n 300 euro kosten. Met dit soort prijzen lijkt Nokia een hernieuwde aanval te openen op de goedkopere Android-smartphones. Eerder deed het bedrijf dit al met een aantal goedkope Windows Phone 7-toestellen.

Lumia 520

Nokia heeft aangegeven dat de Lumia 520 voorzien wordt van Windows Phone 8, een 4 inch WVGA LCD-scherm dat ook met handschoenen en nagels aangestuurd kan worden. Verder is er 512MB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Dankzij ondersteuning voor micro SD-kaartjes kan de opslagcapaciteit verder uitgebreid worden. De camera heeft een resolutie van 5 megapixel, aan de voorkant plaatst Nokia geen camera. Tevens is er geen ondersteuning voor NFC of draadloos opladen.

De Lumia 520 wordt uitgebracht in de kleuren geel, rood, cyaan, wit en zwart. Na aankoop kan je nog van kleur wisselen aangezien de hoes verwisselbaar is.

Lumia 720

De Lumia 720 is een toestel voor het middensegment en biedt een 4,3 inch WVGA-scherm en een 1GHz dual-core processor. Er is verder net als bij de Lumia 520 512MB werkgeheugen en 8GB opslagruimte welke verder uitgebreid kan worden met een micro SD-kaartje. De Lumia 720 is met 9 millimeter één van de dunste smartphones van het Finse bedrijf. Het toestel biedt helaas geen ondersteuning voor LTE, maar er is wel NFC-ondersteuning en middels een speciale hoes kan de telefoon ook draadloos opladen.

Aan de voorkant van de Lumia 720 zit een 1,3 megapixel camera met een grote kijkhoek. De achterkant bevat een 6,7 megapixel camera die volgens Nokia geweldige foto’s neemt dankzij een groot diafragma. De telefoon valt desondanks niet onder de PureView-noemer.

De Lumia 720 komt beschikbaar met een matte afwerking in de kleuren rood, geel, cyaan en zwart. De witte versie heeft een glanzende laag. Nokia brengt de Lumia 720 nog dit kwartaal uit.