Google heeft Android 4.2 Jelly Bean een kleine update gegeven. De zoekgigant bevestigt de komst van de nieuwe update vooralsnog niet, maar gebruikers die deze al geïnstalleerd hebben melden dat deze enkele bugs oplost en de prestaties van toestellen verbetert.

Android 4.2.2 Jelly Bean wordt momenteel uitgerold voor de Galaxy Nexus, Nexus 7 en Nexus 10. De Nexus 4, die Google in samenwerking met LG ontwikkelde, behoort vooralsnog niet tot de gelukkigen. De timing van de komst van de nieuwste update voor Android kan per land en regio variëren.


De update brengt op functioneel gebied weinig nieuws, maar documentatie van Google wijst er wel op dat gebruikers in de toekomst een widget voor Google Now mogen verwachten. Nadat de documentatie ontdekt werd heeft Google deze onbeschikbaar gemaakt. Op een screenshot is te zien dat de widget uit drie gedeeltes bestaat: Verkeer, weer en aandelen. Door op het desbetreffende onderdeel te drukken wordt de bijbehorende sectie in Google Now geopend. Mogelijk kunnen gebruikers de widget zelf ook aanpassen.

Het is nog onduidelijk wanneer de Google Now-widget beschikbaar komt en hoe deze in Android geïntegreerd wordt. De widget kan via de Google Play Store als download worden aangeboden, maar zou ook met een nieuwe systeemupdate in Android gebouwd kunnen worden.