LG heeft in Zuid-Korea de LG G Pro 2 gepresenteerd, deze nieuwe phablet is voor Nederland nog niet aangekondigd maar wordt later deze maand wel verwacht op de Mobile World Congress. Daar zal snel duidelijk worden of het toestel ook in de Benelux beschikbaar komt. De LG G Pro 2 weer een stukje groter en krachtiger dan zijn voorganger, de LG Optimus G Pro.
De voorganger van de LG G Pro 2 kwam nog uit de zogenaamde Optimus line-up, een naam die LG inmiddels laten vallen voor alleen de letter G. De nieuwe LG G Pro 2 heeft een scherm van 5,9 inch met een Full HD-resolutie, de voorganger beschikte over een 5,5 inch scherm. Het toestel valt daarmee duidelijk in de phablet-categorie. Qua uiterlijk heeft de LG G Pro 2 veel weg van zijn voorganger al is de fysieke home-knop vervangen door een mooi LG-logo en zijn de knoppen in het scherm geïntegreerd. De stand-by knop is net als bij het huidige vlaggenschip van LG, de LG G2, op de achterzijde te vinden onder de camera. Het toestel is verder net iets dunner en heeft een metalen achterkant.
De grootste winst kan worden gevonden aan de binnenkant van het toestel, LG heeft opnieuw gekozen voor de quad-core Snapdragon 800-chip met een kloksnelheid van 2,26 GHz, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit welke ook nog is uit te breiden via micro-SD. Ook heeft LG gekozen voor een krachtige 1W speaker waarmee het volume 30 procent harder kan. De camera aan de achterzijde beschikt opnieuw over 13 megapixels maar nu met optische stabilisatie en de camera aan de voorzijde beschikt over 2,1 megapixels, waarschijnlijk net voldoende voor een selfie. Alles bij elkaar is het toestel een stuk krachtiger dan zijn voorganger.
Verder weet LG vooral innovaties te melden in de Android-software, het toestel beschikt direct over de meest recente Android-versie, Android 4.4 KitKat. Met de LG G2 presenteerde LG de functie waarmee je het toestel uit stand-by te halen door twee keer op het scherm te tikken, dit als alternatief voor de stand-by knop die naar de achterkant is verplaatst. Deze functie heeft LG nu verder door ontwikkeld, je kan nu een kloppatroon instellen om je toestel te ontgrendelen, een zogenaamde klopcode. Volgens LG zijn er meer dan 86.000 mogelijke klopcodes in te stellen.
Een andere goede innovatie van LG is het verkleinen van je scherm, de schermen van de smartphones worden steeds groter en het bedienen van je smartphone met één hand wordt hierdoor soms een uitdaging of zelfs onmogelijk. De nieuwe functie van LG biedt de mogelijkheid je scherm te verkleinen naar een afmeting tussen de 3,4 en 4,7 inch, hierdoor kan je de smartphone weer bedienen met één hand. Het toestel wordt dan uiteraard niet fysiek kleiner maar de content die wordt weergegeven op het scherm.
De nieuwe camera ondersteund dankzij de Snapdragon 800-chip nu ook het opnemen van video’s in 4K, maar ook het opnemen van video’s met 120 fps, waardoor je slow-motion video kan opnemen.
Lees onze review van de LG G Pro, de voorganger van dit toestel.
En de review van de LG G2, het vlaggenschip van LG dat ook veel overeenkomsten kent met dit toestel.