1 min

De Samsung Galaxy S IV zal volgens geruchten voorzien worden van een home-knop, net als zijn voorgangers. De smartphone zal niet dichter naar de Galaxy Note-lijn van het Koreaanse bedrijf kruipen, er wordt namelijk geen S-Pen aan het apparaat toegevoegd.

Samsung zal naar verwachting ergens in 2013 met een opvolger komen van de populaire Galaxy S III. Wanneer dat precies zal gebeuren is onduidelijk, op het moment verwacht men dat Samsung de telefoon op 15 maart aankondigt en in april in de winkels legt. Mogelijk komt het bedrijf tegelijkertijd met een Galaxy S IV Mini en een Galaxy Watch.

Het Koreaanse D Daily meldt dat de Galaxy S IV opnieuw wordt voorzien van een home-knop, ook zullen de andere gebruikelijke aanraakgevoelige knoppen aanwezig zijn. Sommige nieuwe telefoons hebben alle Android-knoppen op het scherm staan, in plaats van eronder. Samsung lijkt deze trend nog niet te willen volgen.

Samsung heeft recentelijk geïnvesteerd in tekentabletfabrikant Wacom, waardoor aangenomen werd dat veel nieuwe smartphones een S-Pen zouden krijgen. Voor de Galaxy S IV lijkt dat niet het geval te zijn. Ondanks dat de Galaxy S IV deze alternatieve invoermethode dus zal moeten ontberen, zal de telefoon alsnog wat speciaals hebben. Net als bij Sony’s Xperia Sola (review) moet het namelijk mogelijk worden om keuzes te maken op het scherm door met je vinger boven een bepaalde knop te zweven. Hierdoor blijft het scherm vrij van vlekken.