1 min Devices

‘Galaxy S IV staat gepland voor februari 2013’

Volgens leveranciers van onderdelen voor Samsung staat het nieuwe vlaggenschip uit de Galaxy-serie gepland op februari 2013. Het gaat uiteraard om de Samsung Galaxy S IV.

Een vertegenwoordiger van Samsung, die niet bij naam genoemd wil worden, stelt dat de Samsung Galaxy S IV geplant staat om in februari 2013 aangekondigd te worden op het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona. De lancering van de Galaxy S IV staat met een uiterlijke datum in maart in de agenda.

Ook meldde de vertegenwoordiger dat de Galaxy S IV, net als zijn voorgangers zal draaien op Android. Om welke versie van Google’s mobiele besturingssysteem het gaat is nog onduidelijk, maar Jelly Bean lijkt logisch. De Galaxy S IV bevat een OLED scherm 5 inch en verder komen er een aantal veranderingen aan het ontwerp van de behuizing, maar zal de Samsung Galaxy S IV wel zijn rechthoekige ontwerp behouden, samen met de afgeronde hoeken.

Een aantal leidinggevenden van de onderdelenleveranciers van Samsung stelden dat de Galaxy S IV zeker met LTE-ondersteuning zal verschijnen. Verder wordt er ook een quadcore Exynos-processor toegevoegd. De Galaxy S III bevat zowel Exynos- als Qualcomm Snapdragon-processors, afhangend van het land waarin ze verkocht worden.

Bron:KoreanTimes