Eerder vandaag maakte Techzine melding van een mogelijk lek van een Nokia-tablet tijdens de lancering van de Nokia Lumia 620 in Pakistan. Nokia is er als de kippen bij om de zaak toe te lichten. Het gaat volgens Nokia niet om een lek, maar dat er een tablet in ontwikkeling is wordt door de Finnen niet ontkend.

In Pakistan was men er snel bij om de tablet op de gevoelige plaat vast te leggen. Nokia heeft al snel een reactie de deur uit gedaan en beweert dat de afgebeelde tablet geen officieel product is, maar dat deze voor illustratieve doeleinden bedoeld was. Het was de bedoeling om de interface van Windows Phone, Windows 8 en de Xbox 360 naast elkaar te hebben staan.

Desgevraagd ontkent Nokia echter opnieuw niet dat er een tablet in ontwikkeling is, dus de geruchten hoeven nog niet naar fabeltjesland verwezen te worden. In het verleden heeft Nokia desgevraagd al vaker geen moeite gedaan om geruchten over een tablet te ontkennen. CEO Stephen Elop zei laatst dat Nokia de tabletontwikkelingen scherp in de gaten houdt.

Mogelijk komt Nokia nog deze maand met een aankondiging, het Finse bedrijf zou het Mobile World Congress in Barcelona aan kunnen grijpen voor de presentatie van een tablet en andere producten.