Samsung wil het vertrouwen van het bedrijfsleven winnen met de "begrijpelijke" mobiele beveiligingsdienst KNOX. De fabrikant presenteerde vandaag het pakket op het Mobile World Congress.

Onderdeel van de KNOX-diensten is een beter beveiligde versie van Android, aangepast om IT-afdelingen te ondersteunen in de uitvoering van meer dan 300 verschillende soorten beleid en toegang biedend tot meer dan 700 API’s. KNOX scheidt daarnaast werk-informatie en priv√©-informatie van applicaties per applicatie via meerdere VPN’s, in plaats van het hele systeem door een enkel VPN te leiden.

Het idee is niet nieuw, maar het gebruiksgemak van KNOX onderscheidt zich van de concurrentie. Nu is het BlackBerry die het fort in het bedrijfsleven nog min of meer bezet, maar het is territorium waar Samsung naar toe wil. Daar staat Samsung echter niet alleen in. Ook Apple en Microsoft doen hun best.

KNOX is onderdeel van SAFE, wat staat voor Samsung For Enterprise, een merk dat zich richt op het gebruik van Samsung-apparaten in het bedrijfsleven. De dienst speelt in op de BYOD (Bring Your Own Device) trend in de zakelijke omgeving waarbij werknemers hun eigen apparaten kunnen gebruiken.