1 min

Creditcardgigant Visa krijgt een plekje op de Samsung Galaxy S IV, met de introductie van Near Field Communication (NFC)-software op tenminste honderd miljoen apparaten. De in maart aan te kondigen Galaxy S IV is de eerste smartphone die de software ondersteunt.

De toepassing van Near Field Communication bestaat al een poos, maar krijgt een flinke impuls met de standaard levering van betaalsoftware die gebruik maakt van de technologie. De introductie op de populaire smartphone kan het begin betekenen van een zonnige toekomst voor de NFC-techniek.

De twee reuzen hebben een lucratieve deal gesloten die tenminste 100 miljoen van Visa voorziene smartphones gaat opleveren. Het akkoord sluit de intrede van andere fabrikanten niet uit, dus zodra de storm rondom de nieuwe Galaxy-telefoon wat gaat liggen, zullen concurrenten wellicht ook inzetten op de Visa-software.

Visa’s hoofd van mobiele producten Bill Gajda zegt al in gesprek te zijn met bijna alle grote smartphonefabrikanten. 55 apparaten zijn al goedgekeurd voor de software en nog eens 55 staan nog op de wachtlijst.

Of Apple in de toekomst ook onderdeel gaat uitmaken van de Visa expeditie wil Gajda niet kwijt, maar hij zegt wel dat Apple’s stap naar de software nog meer consumenten richting NFC kan sturen. Er is nog geen iPhone verkrijgbaar met NFC-technologie aan boord.