1 min

Verschillende Europese landen hebben vanaf heden toegang tot de iTunes in the Cloud-functie van iTunes. Ook Nederland en België behoren tot de landen waarvoor de functie nu beschikbaar is geworden.

In totaal worden elf landen in Europa toegevoegd aan de lijst van landen waarin de cloud-functie nu beschikbaar is. Het gaat om België, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Dankzij iTunes in the Cloud krijgen gebruikers de mogelijkheid om gekochte muziek, muziekvideo’s, applicaties, boeken en video’s opnieuw te downloaden vanuit de iTunes Store, wanneer ze deze al dan niet per ongeluk verwijderd hadden van hun systeem. Voor een deel van deze media was dit overigens al wel mogelijk, maar iTunes in the Cloud maakt het voor al deze media mogelijk. Apple moet hiervoor deals afsluiten met verschillende aanbieders van content.

Dat afsluiten van deals lijkt nog niet zo makkelijk, want er schuilt een addertje onder het gras. Alleen in Frankrijk is het mogelijk om aangeschafte TV-shows opnieuw te downloaden. Deze functie is in de andere landen niet geactiveerd.

iTunes in the Cloud werd medio 2011 samen met iCloud, Apple’s eigen cloudservice, aangekondigd door Steve Jobs. De dienst was voorheen al in bijna 40 landen beschikbaar.